Geçtiğimiz aylarda TEB ile birleşme kararı alan ve faaliyetlerinde TEB çatısı altında devam edecek olan Fortis Bank’ın 44 ilde bulunan 113 şubesinin adı değişti. Değişiklikler bazı noktalarda hem TEB’in hem de Fortis’in aynı adı taşıyan şubelere sahip olmasından kaynaklandı. Amaç, söz konusu değişikliklerle birleşme sonrası şube isimlerinin birbirine karışmasının önlenmesi.
Ayrıca Fortis’in 22’si İstanbul’da olmak üzere 25 adet Kredim Benim Şubesi kapatıldı. En yakın şubeye bağlı olarak çalışan Kredi Benim adlı uydu şubelerdeki personel de ilgili şubelere çekildi. Bu operasyonun da şubelerdeki trafiği biraz daha artırmaya dönük olduğu belirtiliyor.
TEB ve Fortis Bank Türkiye geçtiğimiz yıl birleşme öncesi öncelikle ATM’leri ortak kullanmaya başlamıştı. Her iki bankanın müşterileri, Türkiye genelinde sayısı bine yaklaşan TEB ve Fortis ATM’lerinden ücret ödemeden para çekebiliyor ve bakiye sorgulayabiliyordu.
Geçtiğimiz yıl haziran ayında Fortis Bank A.Ş. ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) A.Ş.’nin TEB çatısı altında birleşmesi haberi ile bankacılık sektörü hareketli günler yaşamıştı. Birleşmede, Fortis Bank ile TEB’in, TEB A.Ş. altında birleşmesi ve hisse devri konusunda TEB Mali Yatırımlar A.Ş’nin TEB’de çoğunluk hisselerine sahip olmaya devam etmesi ve eskiden olduğu gibi Çolakoğlu Grubu ile BNP Paribas’ın her birinin TEB Mali’de yüzde 50 hissedarlık oranına sahip olması kararlaştırılmıştı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun 31 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşmesine izin verdiği TEB-Fortis birleşmesinin bu yılın ilk çeyreği itibariyle tamamlanması hedefleniyor. Birleşmesi kapsamında şube kapatma yoluna gidilmeyeceği belirtiliyor.