QNB Finansbank girişimi Enpara.com’un sunduğu masrafsız bankacılık hizmetleri ve Eylül 2020’de sona erdirdiği Netflix, Spotify kampanyaları genel olarak beğendiğimiz özellikleri. Ama eksik bulduğum alanları yok değil, yatırım araçları eksikliği bunlardan biri.
Ben Enpara.com’u uzun dönem birikim amaçlı, masraflardan arındırılmış bir bankacılık platformu gibi gördüğüm için çok dert etmiyordum. Ta ki COvid 19 sonrası altın fiyatlarında volatilite yaşanmaya başlayana kadar. Daha önceleri dövizde yaşanan volatilitede de benzer uygulamalar görmüştük enpara.com cephesinde. Altın fiyatlarında volatilite yaşanan günlerde özellikle takip edip tespit ettim ki; alış ve satış fiyatlarında makası yükselterek TL’ye dönmek isteyen yatırımcıların karını %1’in üzerine oranlarda traşlıyor. Altın fiyatlarında iniş trendi yaşandığı günlerde bu makas daha makulken, volatil dönemlerde fahiş sayılabilecek bu fiyatlar bu durumun farkında olan müşteriler tarafından memnuniyetsizlik yaratıyor.
Bu durumda yapılabilecek çok bir şey de yok. Bu konda mağduriyet yaşadığına inanan müşteriler bankaya konuyla ilgili şikayette bulunup, bu davranışın devam etmesi durumunda konuyu BDDK’ya kadar yansıtabilirler.
Ama en makul olan Enpara.com’un yatırım platformu olmak gibi bir amaç taşımadığını kabullenerek volatil dönemlerde Enpara.com üzerinden altın, döviz gibi alternatiflerden alım özellikle satım yapmaktan kaçınmak olacaktır. Yapacaksanız da Enpara.com’un alım satım fiyatlarıyla oynayarak buradaki karınızdan %1 civarında gizli bir komisyon kestiğinin farkında olacaksınız.
Aşağıda aynı anda 22.10.2020 tarihlerinde enpara.com ve investing.com web sitelerinden alınan GAU/TRY fiyatlarını görebilirsiniz.
Enpara tarafından alım için teklif edilen fiyatın gün içinde en düşük altın fiyatının da altında olduğunu görebilirsiniz. Altına dayalı yatırım fonu alsanız daha iyi bir sonuç yaşarsınız.